Před sedmi lety tragicky zahynul herec Paul Walker
Paul Walker | zdroj: Profimedia

Před sedmi lety tragicky zahynul herec Paul Walker

30. 11. 2020 – 6:37 | Magazín | Michal Burkoň | Diskuze:

30. listopadu 2020 uplynulo již 7 let od děsivé autonehody, při které zemřela hvězda akčních filmů, Paul Walker. Walkera nejvíce proslavila série akčních filmů Rychle a zběsile. Právě rychlá a zběsilá jízda se mu stala osudnou, když jeho kamarád, řídící vůz Porsche Carrera GT nezvládl řízení a v plné rychlosti narazil do stromu. Následky byly tehdy fatální a Walker ve voze zaživa uhořel. Jeho kamarád, řidič Roger Rodas, zemřel ihned po nárazu.

Paul Walker se narodil v roce 1973 v americké Kalifornii. Tatínek byl podnikatelem a maminka modelkou. 

Před kamerou se poprvé objevil už jako batole, když účinkoval v reklamě na Pampers. Ve dvou letech jej rodiče protlačili do světa modelingu.

Ve svých 12 letech získal první role v seriálech Mladí a neklidní, či Highway to Heaven. První filmové role se dočkal již v roce 1986. Jednalo se o komediální horor Příšera z šatníku. Následovaly role ve filmech, jako jsou Městečko Pleasantville, kde si zahrál např. po boku Reese Witherspoon nebo v dramatické komedii v režii Briana Robbinse, Varsity blues.

Svojí životní role se dočkal v roce 2001, kdy si zahrál postavu Roba Cohena v akčním krimi Rychle a zběsile. Ve filmu o nelegálních závodech, krádežích a přepadeních hrají také hvězdy jako Vin Diesel, či Michelle Rodriguez. Celá série má momentálně 8 pokračování a herecké obsazení se rozšířilo např. o Tyrese Gibsona nebo Dwayne Johnsona.

Paul zemřel v době natáčení Rychle a zběsile 7 a jako pocta je na konci filmu sestřih všech scén, které si Paul Walker za celé působení v sérii Rychle a zběsile zahrál.

Celý životopis Paul Walkera

 

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku