Zemřela Věra Špinarová. Srdce se jí zastavilo, když dělala to, co milovala nejvíc
Věra Špinarová | zdroj: Profimedia

Zemřela Věra Špinarová. Srdce se jí zastavilo, když dělala to, co milovala nejvíc

27. 3. 2017 – 9:24 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Ve věku 65 let, zemřela zpěvačka Věra Špinarová. Minulý týden, při koncertním vystoupení v Čáslavi zkolabovala. Byla přepravena do pražské nemocnice v Motole, kde svůj boj o život po několika dnech prohrála. 

Svoji kariéru zahájila v 15 letech, kdy nahrála svou první píseň Já před tebou klečím. Zpívala s kapelami Flamingo (od roku 1967, do roku 1969), poté přešla ke skupině Majestic, který v roce 1971, po převzetí Ivem Pavlíkem, změnil název na Orchestr Ivo Pavlíka (1969-1984), a poté začala spolupracovat se skupinou Speciál, který založil její kytarista z bývalé skupiny, Adonis Civopulos.

Do roku 1988 aktivně vystupovala, avšak potom se stáhla do ústraní a teprve po spojení s manažerem Václavem Fischerem nastal očekávaný comeback. V posledních letech spolupracovala s méně známými skupinami jako: Nota Bene, Pirillo, Petarda, Royal Beat a dalšími. V roce 2010 se vydává na koncertní turné s názvem "Nadoraz 2010" a doprovází ji skupina jejího syna Adam Pavlík Band.

Ocenění

Za svou kariéru získala mnohá ocenění, jako například Zlatý štít z roku 1973 jako nejprodávanější zpěvačka. Roku 1976 se umístila na bronzové příčce na Bratislavské lyře a to s písní "LÚČENIE", zpívanou slovensky a vydanou společností Opus.

Největší hity

Během své kariéry vydala celkem 13 desek, z nichž první z nich, Andromeda, vyšlo již v roce 1972 ve vydavatelství Panton. Ostatní LP už vycházela v produkci Supraphon. Asi největší úspěch mělo album Meteor lásky ', které vyšlo v roce 1982 a kde měla i jeden z největších hitů Meteor lásky, ale hlavně Bílá Jawa 250.

Kromě toho je interpretkou celé řady hitů: např. Bílá Jawa 250, Ty jsi můj song (s touto písničkou soutěžila na festivalu Děčínská kotva 1981), Valentino, Raketou na Mars, A já tě závidím, To máme mládež, Andromeda, Fernando, Být sluncem na tvých víčkách nebo Kouzlo bílejch čar. Největší hit, Jednoho dne se vrátíš, nazpívala už v roce 1976 na hudbu z filmového westernu Tenkrát na Západě, kterou složil Ennio Morricone.

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku