Zemřel Oscar de la Renta
zdroj: Profimedia

Zemřel Oscar de la Renta

21. 10. 2014 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Slavný módní návrhář, který téměř půl století oblékal hollywoodské hvězdy, je po smrti.

Oscar de la Renta podle dostupných informací skonal včera večer ve svém domě v Connecticutu. Bylo mu 82 let.

Jak plyne z prohlášení podepsaného dvěma řediteli jeho společnosti – Alexem Bolenem a Elizou Bolen – „naposledy vydechl obklopen svou rodinou, přáteli a více než dvěma psy.“

„Naše srdce jsou zlomená představou života bez Oscara, avšak věříme, že určitá jeho část je stále s námi. Jeho tvrdá práce, inteligence i jeho láska k životu i nadále budou tvořit srdce naší firmy,“ uvedli Alex a Eliza.

Oscar De la Renta zdroj: Profimedia

O de la Rentovi jsme naposledy psali v souvislosti se svatbou George Clooneyho a Amal Alamuddin. Byl to totiž právě on, kdo navrhl nevěstiny šaty z francouzské krajky, ručně vyšívané perlami a posázené pravými diamanty.

„Oscar je nejen elegantní designér, ale i elegantní muž,“ komentovala to Amal.

De la Renta je všeobecně považován za jednoho z nejvýznamnějších amerických návrhářů. Jeho talent mu vysloužil přezdívky „Sultan of Suave,” „Couture Conquistador,” a „Guru of Glamour”. Róby od Oscara nosily nejen slavné herečky, ale i první dámy USA - například  Hillary Clinton či Michelle Obama, které se díky němu objevily na titulní straně časopisu Vogue (druhá jmenovaná dokonce dvakrát).

Zatím bez komentáře, buďte první!