Voxel interview: Nejsem kráska, proto cílím na starší publikum
zdroj: iREPORT.cz

Voxel interview: Nejsem kráska, proto cílím na starší publikum

23. 5. 2014 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Rád a často mluví o osobním probuzení, stejně často o tom, jak je důležité ukočírovat vlastní ego. Hrával punkrock, prošel si Superstar, zpíval po diskotékách, až skončil jako pohodář v houpací síti se španělskou v ruce. A právě teď vydává Voxel své debutové album.

V BARECH K RÁNU PRO OPILCE


Právě jsi vydal desku All Boom!. Jaká ve tvých očích je?

Pro mě je to hlavně zásadní okamžik života, protože je to moje úplně první album. Kolem hudby se ochomejtám už kolem patnácti, ale až teď jsem cítil ten správný moment jít s tím ven. Zárodky některých písniček jsou z období kolem těch patnácti, takže to album monitoruje celý můj hudební vývoj. Odráží se tam ale i osobnostní vývoj, kdy jsem v průběhu práce na albu přišel k takovému vnitřnímu probuzení a obrození.

Jestli album postihuje celý tvůj hudební vývoj od patnácti let, nebude to pro posluchače příliš velký mišmaš?
Osobně jsem nikdy neměl rád kapely, jejichž desky znějí na jedno brdo. To radši půjdu do toho mišmaše, než abych měl na desce třeba čtyři songy, které si budou lidi plést. Na mém albu je naopak hodně poloh, je barevné a kontrastní.

 

S kým jsi spolupracoval?
Základ jsem dělal ve studiu u producenta Dalibora Cidlinského jr. Po textové stránce mi s dvěma songy pomohl Xindl X, zbytek jsme udělali s kamarádem Pokáčem, s kterým občas i vystupujem naživo. Další dva songy jsem nahrával s bratry Balcárkovými ze skupiny Light & Love. S těmi si hrozně vyhovujeme a už máme hodně materiálu na další album. Nejsou zatím příliš známí, ale hodně talentovaní.

Prvním singlem je skladba 5. song. Je to opravdový příběh? Znal jsi slečnu, která si za tebou pokaždé přišla pro písničku?
Obsah songu reálný není. Ale nějaké vzpomínky tam skutečné jsou. Třeba ta pasáž "...jak jsem hrál v barech k ránu pro opilce," tak jsem opravdu začínal. Tahle skladba je na albu asi nejvážnější, zbytek je více bezstarostný.

Pokračování rozhovoru naleznete v odkazu

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku