Velkolepý koncert Muse míří do českých kin i obchodů
zdroj: iREPORT.cz

Velkolepý koncert Muse míří do českých kin i obchodů

6. 11. 2013 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Oslňující, velkolepý, triumfální; i takové přívlastky se objevily v zahraničním tisku v reakci na letošní část turné Muse. Přesvědčit se o tom můžeme sami už 5. a 7. listopadu, kdy britské trio rozdrancuje české kinosály se záznamem megalomanského koncertu z Říma.

Muse navštíli Prahu naposledy loni touto dobou, kdy představili svou poslední, rozporuplně přijatou desku The 2nd Law. To ale nebyla jejich poslední koncertní tour. Letos v létě se na seznamu objevily evropské metropole jako Londýn, Paříž, Amsterdam a v neposlední řadě Řím. A právě z vystoupení na Olympijském stadionu v Římě před více než 60 tisíci fanoušky vznikl koncertní záznam, který byl natočen nejnovější technologií s rozlišením 4K a je prvním záznamem koncertu, který bude prezentován v Ultra High Definition.

Muse zdroj: iREPORT.cz

Na římském koncertě nechyběla pyrotechnika, velkoformátové digitální obrazovky ani zástupy hereček a herců, kteří doprovázeli jejich výpravný koncert čítající dvacet skladeb. "Co se týče velikosti a produkčních nákladů, tohle bylo to největší turné, jaké jsme zatím absolvovali, a na tuhle show jsme bez pochyb také nejvíc hrdí. Jsme opravdu nadšení, že zrovna záznam tohoto koncertu bude uveden jako první v rozlišení ultra high definition. Můžeme fanouškům slíbit, že je čeká skutečně autentický zážitek z koncertu Muse, ať už na naše živé koncerty chodí nebo ne," vyjádřili se k uvedení záznamu koncertu samotní Muse.

Muse zdroj: iREPORT.cz

Projekce koncertu Muse proběhne 5. listopadu od 20:30 v pražském kině Aero. V dalších městech a kinech v ČR bude záznam uveden hned dva dny na to - ve čtvrtek 7. listopadu. Seznam participujících kin je průběžně aktualizován na stránkách pořadatele. Vstupenky je možné zakoupit na pokladnách jednotlivých kin.

Muse zdroj: iREPORT.cz

Kdo prošvihne projekci v kině, nebo komu nebude stačit jedno zhlédnutí filmu, se může těšit na záznam koncertu, který vyjde 2. prosince na CD a DVD.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku