Trapasy, lásky a zklamání: Vybíráme filmy s táborovou a letní tématikou
zdroj: Distributor

Trapasy, lásky a zklamání: Vybíráme filmy s táborovou a letní tématikou

30. 6. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Léto a některé z prázdninových táborů jsou za dveřmi. Děti se konečně dočkaly! Tábory však nejsou jen pro děti, letní radovánky můžete prožívat v jakémkoli věku. Dnes jsme pro vás připravili několik filmů plných pokusů, omylů, lásek, zklamání, trapasů a všeho toho, co k pravému létu patří.

Nemotorové
Není tábor jako tábor, zvlášť když ho vede takový svéráz jako Tripper Harrison. Jeho celoživotní náplní je zábava. Ale veškerá legrace jde stranou, když dojde na každoroční sportovní zápolení s vedlejším táborem.

zdroj: YouTube.com

Léto k nepřežití
Komedie, připomínající sklepácké recese, se odehrává počátkem osmdesátých let na letním táboře. Beth se zamiluje do podivínského astrofyzika, další z hrdinek připravuje závěrečnou besídku, na níž mají malí táborníci předvést své dovednosti... Karikatura hollywoodské komerce i intelektuálských pseudodramat.

zdroj: YouTube.com

Ernest na táboře
Enest pracuje jako údržbář v táboře pro děti Kikatee a poté, co členové oddílu problémových dětí z nápravně výchovného zařízení zraní svého vedoucího, splní se Ernestovi sen - pro nedostatek výchovných pracovníků je jmenován oddílovým vedoucím. "Problémoví" se střetávají v řadě šarvátek se "slušňáky" a Ernestem zprvu opovrhují, ten si je však získává schopností vidět svět jejich očima. Pobyt na táboře plný dobrodružství, vylomenin a komických situací zdramatizuje dravý podnikatel Krader, který chce plochu tábora přiřadit k výnosnému povrchovému rudnému dolu, a tábor tak zlikvidovat. Lékařka Cloudová a její děd, poslední příslušníci indiánského kmene, kteří střeží posvátné území, na němž leží tábor, se za nechtěného Ernestova přispění stanou obětí podvodu a podepíší smlouvu, jíž se vzdávají kmenového majetku. Když se však firma Krader pokusí obsadit tábor, Ernest se staví do čela oddílu problémových dětí, které se nechtějí vrátit do nápravně výchovného ústavu, ale přejí si žít celý rok na táboře. Svedou vynalézavý vítězný boj o území, soud dá zapravdu dr. Cloudové a jejímu dědovi a tábor Kikatee je zachráněn.

zdroj: YouTube.com

Addamsova rodina 2
Rodiče Addamsovi milují svého čerstvě narozeného vousatého synka Puberta, jejich odrostlejší potomci Wednesday a Pugsley milují pokusy o Pubertovu likvidaci a strýček Fester miluje chůvu Debbie, kterou Addamsovi najali, aby se Pubert dožil alespoň předškolního věku. Lásku zná i Debbie. Ta miluje tučná konta svých manželů, které bezprostředně po svatbě posílá pod kytky. Pro strejdu Festera přichystala podobný osud.

zdroj: YouTube.com

Až výjde měsíc
Příběh roztomile svérázné komedie Až vyjde měsíc se odehrává v 60. letech 20. století na romantickém pobřeží Nové Anglie.

Samovi a Suzy je dvanáct let. Oba spojuje stejný prob-lém: se svým okolím si nerozumí, ale myslí si, že o světě dospělých vědí vše. Na první pohled se do sebe zamilují. Uzavřou tajnou dohodu a připravují velkolepý plán. Po roce od jejich prvního setkání společně utečou do divočiny.

Jejich zmizení obrátí život poklidného městečka vzhůru nohama. Pod vedením místního šerifa (Bruce Willis) zahajují obyvatelé rozsáhlé pátrání po dvojici malých uprchlíků. Kromě rodičů (Bill Murray, Frances McDormand) mladé dívky, se po jejich stopách vydávají i místní skautský vedoucí (Edward Norton) s celým oddílem nadšených skautů, sociální pracovnice (Tilda Swinton) a další výstřední dobrovolníci…

zdroj: YouTube.com

Těžké váhy
Skupina malých chlapců s nadváhou: Nicholas, Cody, Philip, Simms, Josh,, Gerry, Roy a Sam musí strávit léto v odtučňovacím táboře s jménem" Tábor naděje". Zde se jich ujímá Tony Perkis a jeho aerobikový instruktor z Evropy , kteří se snaží přetvořit děti k svému obrazu a udělat jim z letního tábora peklo. Avšak flustrovaní mladí muži po dnech hladovění a ponižování spojí svoje síly a vtipem a šikovností se odplatí hloupým trenérům, kteří jim chtějí znepříjemnit život....

zdroj: YouTube.com

Prci, prci, prcičky: Na táboře
Stiflerův mladší bratr Matt musí proti své vůli strávit léto v nechvalně proslulém hudebním táboře. A průšvihy se skrytými kamerami a žhavými praktikantkami na sebe nenechají čekat. Ale pak se zamiluje do Elyse, kamarádky ze skupiny a jeho úsilí potlačit své choutky nezůstává bez následků. Korunu všemu nasazuje Jimův otec (Eugene Levy) jako svérázný vedoucí, který se pokouší pomoci Stiflerovu bráškovi vše vrátit zpět do správných kolejí. Přidejte se ke kapele a bavte se naprosto dokonalými scénami a neskutečnými vtípky v pokračování filmu PRCI, PRCI, PRCIČKY, které musíte vidět!

zdroj: YouTube.com

Letní tábor
Ani jeden z nich není ve svém okolí hvězdou, přesto mají jedno společné. Vášeň pro herectví. Sešli se v letním táboře věnovaném divadlu, aby spolu nahlédli do tajů hereckého řemesla a nacvičili přitom tradiční benefiční vystoupení. Sebevědomá Jill se svou věrnou kamarádkou Fritzi, obézní Jenna, které otec zadrátoval čelisti, aby ji přinutil zhubnout, homosexuál Michael, který má problémy s rodiči, sympatická Ellen a další.

Snadné to nebude mít ani táborový poradce Bert Hanley, který kdysi napsal úspěšný muzikál, ale nikdy ten úspěch nedokázal zopakovat, což je důvodem jeho zahořklého cynismu a problémů s alkoholem. Rozhodujícím způsobem nakonec do osudu všech zasáhne muzikant Vlad, jediný koho víc zajímá rocková hudba než Broadway a na rozdíl od ostatních má rád sport.

zdroj: YouTube.com

Miláčkové
Patnáctiletá Ferris a stejně stará Angel se setkají na letním táboře, kde dostanou sousední palandy v jedné chatce. Obě dívky, které zdánlivě tvoří naprosté protiklady, se už na první pohled nenávidí - romantická a vzdělaná Ferris je z bohaté, privilegované rodiny, zatímco protřelá Angel, která kouří jednu cigaretu za druhou a zná život na ulici, pochází ze zcela odlišných poměrů. Jedno ale mají společné: obě jsou jako jediné ze svých vrstevnic v chatce ještě panny. Díky nátlaku ostatních spolubydlících, zvláště pak agresivní Cinder, obě dívky uzavřou sázku o to, která z nich přijde o panenství jako první.

zdroj: YouTube.com

Všechno je dovoleno
Morris Himmel, přezdívaný Mud, má před sebou neradostné vyhlídky na další prázdniny nuceně strávené v nesnesitelném letním počítačovém táboře, kam ho posílá jeho otec, nadšený fanda techniky. Podobně neradostné vyhlídky mají také jeho kamarádi. Zack má trpět drilem v táboře zaměřeném na armádu a vojenský výcvik, Trish musí předstírat jako je šťastná, že ji rodiče posílají do divadelního tábora a Gaby se pro změnu znovu připravuje na utrpení v táboře pro obézní děti.

Nikdo z nich není vyhlídkami na takové prázdniny nadšen, ale Mud nakonec přijde s nápadem, jak by se dalo zkaženým prázdninám uniknout a vymysli fintu se smyšleným, tajným táborem, kam by rodiče neměli přístup a oni si mohli báječně užít svobody a volna. K tomu však potřebují získat minimálně jednoho dospělého, který by jim pomohl přesvědčit rodiče.

Drobným vydíráním přimějí ke spolupráci zadluženého Dennise Van Welkera, jejich poněkud bláznivého bývalého učitele dramatu ze střední školy, který se vydává za táborového poradce a v různých převlecích obchází jednoho dospělého po druhém a svým hereckým talentem je dokáže přesvědčit, že tento tábor je tím nejlepším pro zvládnutí práce na počítači, divadelní praxi, zhubnutí i vojenské dovednosti...

zdroj: YouTube.com

Staňte se fanoušky těchto letních táborových komedií:
Fanklub Nemotorové
Fanklub Léto k nepřežití
Fanklub Ernest na táboře
Fanklub Addamsova rodina 2
Fanklub Až výjde měsíc
Fanklub Těžké váhy
Fanklub Prci, prci, prcičky: Na táboře
Fanklub Letní tábor
Fanklub Miláčkové
Fanklub Všechno je dovoleno

Zatím bez komentáře, buďte první!