Strach a boj o přežití! Představujeme filmy plné krve a žraločích útoků
zdroj: tisková zpráva

Strach a boj o přežití! Představujeme filmy plné krve a žraločích útoků

12. 8. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

V tomto týdnu se do českých kin dostal snímek Mělčiny, vyprávějící příběh surfařky bojující o holý život poté, co byla napadena žralokem. Podobný scénář se již dříve stal tématem řady filmů, které vám přinášíme v našem přehledu. Zapomněli jsme na nějaký skvělý „žraločí“ snímek? Dejte nám vědět v diskusi pod článkem.

Mělčiny
V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. Jedná se o Čelisti pro zcela novou generaci diváků.

zdroj: Falcon

Čelisti
Písečné pláže, modré moře a zářivé nebe vítají návštěvníky rekreačního města Amity. Nikdo netuší, že pod hladinou někde čeká obrovský bílý žralok. Brzy si nalezne první oběť, posléze další a další. Zástupci města se zprvu vše snaží utajit, nakonec s napětím čekají, až se objeví někdo, kdo obrovského žraloka zabije. Na moře vyplouvají tři muži, ichtyolog Hooper, lovec žraloků Quint a šéf místní policie Brody, aby zkusili své štěstí...

zdroj: YouTube

Čelisti 2
Písečné pláže, modré moře a zářivé nebe vítají návštěvníky rekreačního města Amity. Na pobřeží však bylo nalezeno mrtvé tělo velryby a trosky malé plachetnice. Všechno nasvědčuje tomu, že v okolí se znovu vyskytuje nebezpečný žralok. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se bojí, že ztratí své zisky. V den, kdy se skupinka mladých lidí vydává s plachetnicemi ke vzdálené bóji, udeří na ně nelítostný žralok...

zdroj: YouTube.com

Otevřené moře
Susan a Daniel jsou dobře situovaný manželský pár. Jejich vztah je v poslední době vzhledem k pracovnímu nasazení napjatý. Což takhle na chvíli polevit a vyrazit si, jen sami dva, bez mobilů a laptopů, někam na malé prázdniny? Slunná dovolená na Bahamách spojená s relaxačním potápěním vypadá jako vynikající nápad – ovšem jen do okamžiku, kdy se dvojice rozhodne zúčastnit turistického výletu ke korálovému atolu.

Po půlhodince strávené v lehkých potápěčských oblecích obdivováním podmořských krás se Susan a Daniel vynoří na hladinu a zjistí, že loď s ostatními turisty a jejich průvodci, která je sem dopravila, beze stopy zmizela. K nejbližší pevnině je to nepřekonatelných patnáct mil. Kdy někdo zjistí, že se nevrátili s ostatními, a zahájí po zmizelých pátrání?

Manželé se na plných čtyřiadvacet hodin ocitají sami na volném moři, vystaveni všem představitelným útokům vodního světa, který dosud považovali jen za zajímavý objekt pozorování. Během krutě pomalu uplývajícího času se z nich stávají aktéři zoufale a ze všech sil bojující o to, aby se nestali součástí místního potravinového řetězce.

zdroj: YouTube.com

Odsouzeni zemřít
Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic.

zdroj: YouTube.com

Útok z hlubin
Během tropické bouře dojde ke katastrofě na mořské vědecké laboratoři a zmutovaní žraloci zaútočí na členy vědeckého týmu. Jejich výzkum se rázem mění v zoufalý boj o přežití...

Bioložka Susan McCallisterová pozve podnikatele Russela Franklina, který financuje její vědecký projekt, do své výzkumné laboratoře uprostřed oceánu. Doktorka chce získat proteinový extrakt z mozku žraloků, který by podle jejího názoru měl pomoci v boji proti Alzheimerově chorobě. Susan a její kolega Jim Whitlock však u tří žraloků, které chovají v kleci, tajně použijí zakázanou genovou metodu s cílem zvětšit žraločí mozek. Zvětší se ale i jejich velikost a schopnost přemýšlet. Jejich jediným přáním je dostat se na širé moře. K plovoucí základně se blíží tropická bouře. Susan předvede Franklinovi úspěšný pokus s proteinovým extraktem.

Žralok se však náhle probudí z anestezie a napadne doktora Whitlocka. Záchranářská helikoptéra pak narazí v bouři do základny a způsobí výbuch, který zabije část osazenstva základny. Do podmořských prostor základny začne vnikat voda. V laboratoři ve třetím patře, 70 metrů pod hladinou, zůstanou uvězněni Susan, mořská bioložka Janice Higginsová, inženýr Tom Scoggins, znalec žraloků Carter Blake a Russel Franklin. V kuchyni se zachrání i kuchař Sherman „Kazatel“ Dudley, který sám zneškodní jednoho ze tří žraloků a dostane se do nezatopené části. Skupina se vydá k ponorce, ta je však nefunkční. Po údržbářském žebříku se snaží vylézt šachtou nahoru, ale voda v šachtě stoupá a s ní i zbývající dva žraloci.

zdroj: YouTube.com

Surfařka
Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu.

Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním.

zdroj: YouTube.com

Útes smrti
Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka.

zdroj: Falcon

Staňte se fanoušky filmů plných žraloků, krve a strachu:
Fanklub Mělčiny
Fanklub Čelisti
Fanklub Čelisti 2
Fanklub Otevřené moře
Fanklub Odsouzeni zemřít
Fanklub Útok z hlubin
Fanklub Surfařka
Fanklub Útes smrti

Zatím bez komentáře, buďte první!