Souboj Titánů, aneb který film je lepší?
zdroj: Distributor

Souboj Titánů, aneb který film je lepší?

18. 7. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Vypusťte Krakena! Věta, při které se všem milovníkům fantasy filmů vybaví Souboj titánů, kde musí mladý Perseus podniknout nebezpečnou cestu, aby zachránil krásnou Andromedu před Krakenem. Film byl natočen v roce 1981. V roce 2010 se dočkal remaku. Povedl se? Který z těchto filmů je lepší? "Starý" nebo "nový"?

Souboj Titánů z roku 1981

Perseus, syn boha Dia a pozemské krásky je nevědomky zatažen do intrik žárlivé Diovy manželky Héry a více či méně malicherných konfliktů ostatních bohů. A tak Perseus na své cestě za štěstím (a krásnou Andromedou) musí překonat nejen mýtické nestvůry, včetně Gorgony Medusy, ale i lidské vrtochy božských vládců Olympu.

zdroj: Archiv

Více informací o filmu

Souboj Titánů z roku 2010

Ve filmu Souboj titánů staví boj o moc muže proti králům a krále proti bohům. Boj mezi bohy samotnými může zničit celý svět. Perseus (Sam Worthington) – syn boha vychovávaný člověkem – neuspěje v záchraně své rodiny před Hadem (Ralph Fiennes), pomstychtivým bohem podsvětí. Když už nemá co ztratit, rozhodne se pro nebezpečnou misi, jejímž cílem je zničit Hada dřív, než se jemu podaří zničit Dia (Liam Neeson) a rozpoutat peklo na zemi. Perseus se spolu s dalšími neohroženými bojovníky vydává na nebezpečnou cestu hluboko do zakázaných světů. Musí se utkat s pekelnými démony a hrůzostrašnými příšerami. Zvítězí pouze, pokud přijme svou moc a sílu jako bůh a vzepře se svému osudu a půjde svou vlastní cestou.

zdroj: Archiv

Více informací o filmu

Jak se změnili hlavní hrdinové těchto 2 filmů

Perseus

Souboj Titánů - Perseus zdroj: Distributor

Kraken

Souboj Titánů - Kraken zdroj: Distributor

Medůza

Souboj Titánů - Medůza zdroj: Distributor

 

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku