Souboj matky a dcery! Která z hereček je více populární?
zdroj: Profimedia

Souboj matky a dcery! Která z hereček je více populární?

28. 4. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

V dnešním tradičním souboji se utká herečka Jiřina Bohdalová, která patří mezi nejpopulárnější české herečky. Na televizních obrazovkách se objevuje již bezmála 80 let. Její dnešní rivalkou není nikdo jiný, než její dcera, herečka Simona Stašová, jejíž herecká kariéra slaví taktéž obrovské úspěchy. Která z těchto hereček, podává lepší herecké výkony a je prostě lepší?

Jiřina Bohdalová

Jiřina Bohdalová patří mezi nejznámější a nejoblíbenější herečky v ČR. Proto bývá také pravidelně oceňována v anketě Týtý v kategorii nejoblíbenější herečka. Často se objevuje na televizních obrazovkách.  Za roli ve filmu Fany (1995) získala Českého lva za nejlepší Ženský herecký výkon v hlavní roli. Proslavila se rovněž jako vypravěčka dětských pohádek a večerníčků. Svůj hlas propůjčila např. postavičce Rákosníčka. Její dcera Simona Stašová je také známou herečkou. Více.

Jiřina Bohdalová - Láska rohatá (2009) zdroj: Česká televize

Více fotek Jiřiny Bohdalové

zdroj: Archiv

Kompletní filmografie Jiřiny Bohdalové

Simona Stašová

Simona Stašová je dcerou jedné z nejlepších českých hereček Jiřiny Bohdalové. Nejvýraznější filmové a televizní role jí zatím nabídli režiséři Karel Smyczek (Nemocný bílý slon, TV seriál Místo nahoře) a Jan Hřebejk (Pelíšky). Právě Pelíšky lze považovat za start její kariéry, stala se vyhledávanou a mimořádně ceněnou představitelkou komediálních i dramatických rolí. Více.

Simona Stašová - Můj vysvlečenej deník (2012) zdroj: Bontonfilm

Více fotek Simony Stašové

zdroj: Archiv

Kompletní filmografie Simony Stašové

 

Přidejte se do fanklubu své oblíbené herečky!
Fanklub Jiřina Bohdalová
Fanklub Simona Stašová

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku