Šéf Applu: 'Jsem gay a jsem na to hrdý!'
zdroj: Profimedia

Šéf Applu: 'Jsem gay a jsem na to hrdý!'

31. 10. 2014 – 6:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Třiapadesátiletý Tim Cook se rozhodl veřejně přiznat svou homosexuální orientaci. Co ho k tomu vedlo?

Cook doufá, že svým prohlášením pomůže jiným gayům.

„I když jsem svou sexualitu nikdy nepopíral, až doteď jsem se k ní ani veřejně nepřihlásil. Takže ať je jasno: Jsem hrdý na to, že jsem gay a domnívám se, že homosexuální orientace je jeden z největších darů, které mi Bůh dal,“ píše v článku, který zveřejnil na serveru Businessweek.com.

Tim Cook zdroj: Profimedia

Postoje americké veřejnosti k homosexuálům a jejich právům se v poslední době změnily. Manželství osob stejného pohlaví je nyní legální v 32 státech a District of Columbia (Washington, D. C.). Právě to prý Cooka – který byl kvůli svému zdrženlivému postoji občas kritizován představiteli různých LGBT organizací - motivovalo k tomu, aby konečně vyšel s pravdou ven.

„Nepovažuji se za aktivistu, ale uvědomuji si, jak moc jsem profitoval z obětí jiných. Čili pokud skutečnost, že generální ředitel Applu je gay, pomůže někomu, kdo se snaží vyrovnat s tím, kým je; nebo přinese útěchu osamělým lidem; nebo inspiruje jiné, aby trvali na své rovnoprávnosti… pak kvůli tomu rád odhalím část svého soukromí,“ uvedl.

Tim se kormidla jedné z nejúspěšnějších počítačových společností na světě chopil po smrti jejího zakladatele Steva Jobse. „Spousta kolegů ví, že jsem gay a nevypadá to, že by se mnou kvůli tomu jednali odlišně,“ podotknul

Jeden z nemocnějších mužů světa se podle svých vlastních slov i nadále hodlá angažovat v boji proti homofobii. Už v úterý vyzval svůj domovský stát Alabama, aby posílil práva sexuálních menšin.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku