Sedm statečných. Klasická, nebo zmodernizovaná verze?
zdroj: tisková zpráva

Sedm statečných. Klasická, nebo zmodernizovaná verze?

2. 1. 2017 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

V loňském roce měl premiéru nový film o sedmi statečných pistolnících, kteří se rozhodnou chránit městečko před nájezdem bandy lotrů, zlodějů a násilníků podobně, jako tomu bylo v případě klasického zpracování. Který z filmů je vašim oblíbenějším? Klasika z roku 1960, nebo nová verze z roku 2016?

Sedm statečných, klasická verze z roku 1960

Vesnice Ixcatlan trpí nájezdy banditů vedených nelítostným Calverou, který vesničany každý rok připraví o většinu sklizně a zásob. Proto se vesničané rozhodnou nakoupit v nejbližším městečku zbraně a bránit se. Chtějí o svém plánu poradit s profesionálním pistolníkem Chrisem, který je nadchnul bravurním kouskem jehož byli svědky po svém příjezdu do městečka. Ten jim však poradí, aby si nekupovali drahé zbraně, se kterými stejně neumí zacházet, ale najali si střelce a sám se záležitosti ujme.

Podaří se mu získat ještě šest dalších mužů a s nimi se vydá do ohrožené vesnice. Přestože první střetnutí s Calverovými muži dopadne pro statečné muže příznivě, nevyzpytatelná povaha vesničanů situaci zcela nečekaně zkomplikuje.

zdroj: AČFK


Sedm statečných z roku 2016

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí.

Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze.

zdroj: Forum Film CZ & SK

 

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku