Quentin Tarantino odmítl nařčení, že považuje policisty za vrahy
zdroj: Profimedia

Quentin Tarantino odmítl nařčení, že považuje policisty za vrahy

10. 11. 2015 – 9:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Legendární režisér reagoval na vlnu kritiky, která se na něj snesla kvůli jeho projevu na shromáždění proti policejní brutalitě. Co všechno řekl?

Tarantino 24. října vystoupil na newyorském mítinku proti policejní brutalitě. Během svého projevu mj. prohlásil, že je lidská bytost se svědomím a přišel kvůli tomu, aby deklaroval, že stojí na straně zavražděných.

"Když vidím vraždy, nemohu jen tak stát. Musím nazvat vraždu vraždou a musím nazvat vraha vrahem," dodal.

Tím ovšem popudil řadu lidí, kteří ho následně obvinili z toho, že hází všechny strážce zákona do jednoho pytle a vyzvali k bojkotu jeho nového filmu Osm hrozných.

Quentin to však rázně odmítl.

"Všichni policajti nejsou vrazi. To jsem nikdy netvrdil. Nikdy jsem to ani nenaznačil… To, co dělají je docela zřejmé – místo toho, aby se zabývali zkoumáním případů policejní brutality v této zemi, raději ukazují prstem na mě," uvedl na adresu svých kritiků v rozhovoru pro Los Angeles Times.

"Jejich poselství je naprosto jasné. Jde o to mě shodit. Jde o to mě zdiskreditovat. Jde o to mě zastrašit. Jde o to mě umlčet – a ještě důležitější než tohle, je poslat vzkaz všem dalším prominentním osobám, které by mohly pociťovat potřebu se k mým argumentům připojit," pokračoval a zdůraznil, že vůči policistům necítí žádnou nenávist.

"To je omyl. To je pomluva… Ale co s tím můžu dělat? To, co jsem řekl, zpátky nevezmu. To, co jsem řekl, byla pravda. Jsem zvyklý na to, že lidé mé výroky zkreslují, jsem zvyklý na nepochopení. Rád bych si myslel, že jejich útok proti mně je tak zlomyslný, že tím odhalili sami sebe," konstatoval.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku