Nejstarší z nejbohatších lidí světa! Znáte je?
zdroj: tisková zpráva

Nejstarší z nejbohatších lidí světa! Znáte je?

18. 9. 2016 – 15:35 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Vybrali jsme 10 nejstarších boháčů světa, jejichž majetek čítá desítky miliard amerických dolarů. Nejstarší z nich je 97. letá Maria Franca Fissolo, vdova po Michelu Ferrerovi, který dotáhl společnost Ferrero Group na špičku mezi výrobci sladkostí. Znáte tyto úspěšné bussinesmany?

1. Maria Franca Fissolo

Společnost: Ferrero

Majetek: 22,10 mld. USD

Maria Franca Fissolo, narozena roku 1918 v Monte Karlu, je manželkou zesnulého Michela Ferrera, který dovedl společnost Ferrero Group na špičku mezi výrobce sladkostí. Více.

Maria Franca Fissolo zdroj: tisková zpráva

2. Liliane Bettencourt

Společnost: L'Oreal

Majetek: 36,10 mld. USD

Značka L’Oreal patří mezi nejznámější hráče v byznysu točícím se kolem ženské krásy. Více než čtvrtinu v ní drží nejbohatší žena světa, která svůj majetek zdědila po otci, jenž ho vybudoval v podstatě z ničeho. Více.

Liliane Bettencourt zdroj: tisková zpráva

3. Serge Dassault

Společnost: Groupe Dassault

Majetek: 14,70 mld. USD

Serge Dassault je francouzský podnikatel a obchodník. Je členem francouzského senátu a zároveň řídí Groupe Dassault, leteckou, softwarovou a mediální společnost. Zdědil ji po svém otci, který ji původně založil jako Dassault Aviation, společnost orientovanou výlučně na letectví pro armádu či podnikání. Více.

Serge Dassault zdroj: tisková zpráva

4. Henry Sy

Společnost: SM Prime Holdings

Majetek: 12,90 mld. USD

Henry Sy je majitelem firmy SM Prime Holdings a podle časopisu Forbes patří mezi 100 nejbohatších lidí světa. Více.

Henry Sy zdroj: tisková zpráva

5. Cheng Yu-tung

Společnost: New World Development

Majetek: 14,50 mld. USD

Yu-tung Cheng a jeho rodina mají rozsáhle jmění, které sahá do nejrůznějších odvětví. Yu-tunguv syn Henry předsedá hlavní společnosti jejich impéria, která je známá pod názvem New World Development. Více.

Cheng Yu-tung zdroj: tisková zpráva

6. Hans Rausing

Společnost: Tetra Pak

Majetek: 12,50 mld. USD

Hans Rausing je švédský obchodník a podnikatel. Zdrojem jeho bohatství je společnost Tetra Pack, kterou založil ve Švédsku jeho otec. Více.

Hans Rausing zdroj: tisková zpráva

7. Lee Shau Kee

Společnost: Henderson Land Development

Majetek: 21,50 mld. USD

Lee Shau Kee je čínský developer a je jedním z nejbohatších pronajímatelů nemovitostí v Hongkongu, jeho impérium však zahrnuje i energetiku a hotel. Více.

Lee Shau Kee zdroj: tisková zpráva

8. Li Ka-šing

Společnost: Hutchison Whampoa

Majetek: 27,10 mld. USD

Dle Forbesu je Li-Ka shing nejbohatším Asiatem, časopis Asianweek ho označuje za Asiata nejmocnějšího. Na počátku všeho je příběh malého nemajetného uprchlíka, dnes jeho impérium zahrnuje bankovnictví, stavebnictví, nemovitosti, loďařskou společnost, přístavy či satelitní televizi. Více.

Li Ka-šing zdroj: tisková zpráva

9. Pallonji Mistry

Společnost: Shapoorji Palongi Group

Majetek: 12,50 mld. USD

Pallonji Mistry je indický podnikatel, který vlastní stavební firmu Shapoorji Pallonji Group. Mistryho největší bohatství spočívá v jeho 18,4% podílu v holdingu Tata Sons, kterému předsedá jeho syn Cyrus. Více.

Pallonji Mistry zdroj: tisková zpráva

10. George Soros

Společnost: Soros Fund Management

Majetek: 24,90 mld. USD

George Soros je pravděpodobně nejznámější a také nejkontroverznější finanční spekulant na světě. Husarským kouskem byl jeho útok na libru na počátku devadesátých let, na kterém údajně vydělal přes miliardu dolarů. I on sám se však mohl přesvědčit, že spekulace ne vždy vycházejí. Více.

George Soros zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!