Nejbrutálnější zážitek kajakáře Láska: Přežil svou smrt, ale bylo to těsné!
zdroj: woodplastic.cz

Nejbrutálnější zážitek kajakáře Láska: Přežil svou smrt, ale bylo to těsné!

5. 6. 2015 – 14:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jeden z nejlepších extrémních kajakářů na světě Jan „Zajíc“ Lásko si při svých cestách užije spoustu adrenalinu. Během sjezdu Huka Falls na Novém Zélandě ale málem zemřel.

Na Novém Zélandě se Láskovi zalíbilo a strávil tam mnoho času. V roce 2007 se rozhodl sjet nebezpečné vodopády Huka Falls. Překonat světový rekord se mu sice podařilo, ale málem za to zaplatil životem.

Rodák z Pardubic si vybral dobu, kdy byl průtok vody 250 kubéků za minutu. Když se mu podařilo projet tamní soutěsku, myslel, že má vyhráno. Když však skočil do propasti, ztratil pádlo, a voda ho při dopadu vcucla patnáct metrů pod hladinu. „Strašně mě bolely uši a nic jsem neviděl. Loď to úplně rozmačkalo,“ popsal děsivý zážitek Lásko. Nakonec se ho chytil proud, který ho odnesl ke straně a on se stačil chytnout skály. „Tehdy jsem věděl, že tohle bylo za hranicí,“ řekl kajakář.

  Lásko zdroj: woodplastic.cz

Když má reprezentant ve vodním freestylu volno a je v Česku, tráví ho převážně ve svém domě. Aby se tam cítil co nejlépe, pořídil si dřevostavbu s terasou. „Na Novém Zélandu se mi strašně líbilo, jak lidé během letních dnů žijí venku, a tak nějak přirozeně využívají terasu a zahradu,“ míní Lásko, který si oblíbil terasu z WPC. „Jsem rád, že se o ni nemusím příliš starat, když jsem na cestách. Terasu jsme dokonce zvládli sestavit s kamarádem,“ dodal sportovec.

Zatím bez komentáře, buďte první!