Je tohle vůbec možné? Úspěšná bavička prozradila, že trpí silnými depresemi
zdroj: Profimedia

Je tohle vůbec možné? Úspěšná bavička prozradila, že trpí silnými depresemi

15. 10. 2015 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Představte si, že neustále rozesmáváte jiné lidi… a sami přitom bojujete s depresemi. Pokud se vám to podařilo, máte určitou představu o tom, jak se cítí Sarah Silverman.

Sarah přiznala, že první depresi měla už ve třinácti. A to po předčasném návratu z nevydařeného školního výletu, na kterém před svými přáteli musela skrývat své "gigantické a ostudné tajemství" – totiž že se v noci pomočuje.

"Stalo se to tak rychle, jako když se slunce zajde za mrak. Znáte ten pocit, kdy jste v jednu chvíli úplně v pořádku a hned v tu další si říkáte Ach můj Bože, to jsem dostala zas....u chřipku nebo co!? Tak přesně takové to bylo. Akorát tahle chřipka trvala tři roky," zavzpomínala v rozhovoru pro magazín Glamour.

"Celá má perspektiva se změnila. Přestala jsem být třídním klaunem, už jsem nebyla schopna vnímat život tímto neformálním způsobem," dodala.

Během těchto nelehkých let se Silverman všemožně snažila vyhýbat svým přátelům. Dokonce kvůli tomu začala vynechávat školu. Úplně nejhorší ale prý byly ochromující záchvaty paniky.

"Každý nádech vás stojí ohromné úsilí. Umíráte. Chystáte se na smrt. Je to děsivé. A pak, když útok skonči, deprese stále zůstává," popsala. "Můj nevlastní otec se mě jednou zeptal, jaký je to pocit. A já odpověděla: 'Mám pocit, že se mi zoufale stýská po domově, jenže jsem doma.'"

V současné době interpretka písně I'm fucking Matt Damon užívá léky a dochází na terapie. Pořád má své špatné dny, ale naučila se s depresemi docela dobře fungovat. Na pódiu se za ně prý neschovává, což mj. výrazně změnilo její přístup ke komedii.

"Temné roky a všechny ty vzestupy a pády – chemické i jiné – vždy ovlivnily mou práci. Věřím, že být komikem je o vystavování sama sebe – bradavic a všeho. Ale můj stand-up se vyvíjel společně se mnou," uzavřela.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku