Je to drsňák! Princ Harry stanul na Jižním pólu
zdroj: Profimedia

Je to drsňák! Princ Harry stanul na Jižním pólu

17. 12. 2013 – 13:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Expedice, jejímž členem je i princ Harry, po dvou týdnech vyčerpávajícího putování dorazila na nejjižnější místo světa.

„Pro některé lidi je dnešní datum možná nešťastné, ale pro nás určitě ne,“ prohlásil devětadvacetiletý Harry krátce poté, co v pátek 13. listopadu dosáhnul Jižního pólu.

Neobvyklou akci uspořádala charitativní organizace Walking with the wounded (Jdeme se zraněnými), která se zaměřuje na pomoc zraněným válečným veteránům. Na trasu dlouhou přibližně 300 km vyrazily celkem tři skupiny vojenských invalidů.

Princ Harry zdroj: Profimedia

„Původní myšlenka byla taková, že spolu budou závodit, ale od toho jsme se nakonec rozhodli ustoupit. Účastníci vzhledem k bezprecedentnímu terénu zažívali větší stres, než se očekávalo,“ uvedl ředitel expedice Ed Parker. Týmy tak došly k pólu společně.

Z dalších celebrit se pochodu zúčastnil anglický herec Dominic West (kanadsko-australské družstvo) a švédský herec Alexander Skarsgard (americký tým). Harryho skupina reprezentovala Velkou Británii a tvořili ji veteráni z Iráku a Afghanistánu.

„Hlavní cílem bylo ukázat, že navzdory svým zraněním mohou tito mladí muži a ženy ještě dosáhnout velkých věcí. To se nám bezpochyby podařilo a ten pocit je neuvěřitelný,“ uzavřel Parker.

Zatím bez komentáře, buďte první!