Jak vyzrát na vypadávání vlasů
zdroj: tisková zpráva

Jak vyzrát na vypadávání vlasů

19. 4. 2016 – 14:22 | Magazín | Inzerce

Zdá se vám, že jsou vaše vlasy všude možně, jen ne tam, kde mají být – na hlavě? Padají a padají. A vás se pomalu ale jistě zmocňují obavy… Většina z nás si takovým obdobím v životě projde hned několikrát.

Kolik je ještě v normě?

Vlasy nám padají dnes a denně. Je to přirozená součást obnovy vlasového porostu. Jsme zvyklí, že tu a tam najdeme svůj vlas. Znepokojení se dostaví až ve chvíli, kdy se jich začíná objevovat čím dál tím víc. Když nacházíme chomáče vlasů na polštáři, v odtoku, na koberci… Tělo nám tím dává signál, že je něco v nepořádku, a volá o pomoc.

Proč padají?

Základem každé úspěšné léčby je nalezení příčiny. Pokud víte, proč padají, můžete s tím něco dělat, takže s návštěvou dermatologa trichologa neotálejte. K nejčastějším příčinám patří: hormonální změny, nedostatek vitamínů a minerálů, stres, dědičnost, časté barvení, některé léky a onemocnění, ale i časté stahování do culíku.

Jak mohu svým vlasům pomoci?

Některé příčiny vypadávání ovlivníte jen těžko, ale v mnohém máte osud svých vlasů ve vlastních rukou – dostatek vitamínů, minerálů, péče o vlasy… V první řadě dbejte o jejich správnou výživu pomocí vyváženého jídelníčku a doplňků stravy, ale nezapomínejte ani na šetrnou péči pomocí vhodných přípravků a pomůcek. Vlasy povyrostou každý měsíc o 1 až 1,5 cm, takže potrvá několik týdnů, měsíců i let, než vaše snahy přinesou ovoce.

Donna HAir zdroj: tisková zpráva

Výživa vlasů

Strava by měla obsahovat dostatečné množství bílkovin, vitamínů, minerálů, stopových prvků a aminokyselin:

  • Železo se nachází zejména v mase, vnitřnostech, ořeších a luštěninách.
  • Zinek najdete v rýži, ovesných vločkách, luštěninách, sezamu a ve vaječném žloutku.
  • Vápník je obsažen v mléčných výrobcích, hrášku, brokolici a ve špenátu.
  • Vitamíny skupiny B jsou v ovesných vločkách, luštěninách a v mléčných produktech.
  • Biotin (Biosil)
  • Vitamín C najdeme v ovoci a zelenině.
  • Selen obsahují ořechy, ryby a fazole.

Pokud vaše strava neobsahuje dostatečné množství těchto látek, je vhodné je tělu dodávat ve formě tablet. V případě, že potřebuje výrazněji podpořit růst vlasů a zamezit jejich nadměrnému vypadávání sáhněte po intenzivní výživné kúře například DonnaHAIR.

Správná kosmetika

Při výběru vlasové kosmetiky byste měli začít u šamponů. Sáhněte po těch s obsahem kofeinu např. Alpecin, které aktivují vlasové kořínky, a omezují nadměrné vypadávání. Po umytí dopřejte vlasům pěstící balzám, který vlasy zregeneruje, a uhladí jejich strukturu. Ke každodenní péči jsou vhodná bylinná nebo kofeinová tonika, která se vmasírují konečky prstů do pokožky hlavy.

alpecin zdroj: tisková zpráva

Šetrná péče

Používáte správnou kosmetiku, stravu máte na jedničku a pořád to není ono? Možná je chyba úplně někde jinde. Mechanické či chemické poškození vlasů. Časté stahování vlasů gumičkami,fénování, žehlení, ondulování, barvení může veškeré vaše snahy spolehlivě zmařit. Dalším kamenem úrazu je nesprávné česání nevhodným hřebenem. Nejšetrnější jsou kartáče s přírodními štětinami nebo dřevěné hřebeny bez ostrých hran.

Trpělivost růže přináší

Krásné a zdravé vlasy si žádají kvalitní péči na všech frontách: výživa, kosmetika, správná péče. Ať se rozhodnete své vlasy podpořit jakkoli, buďte trpěliví a vytrvejte. Odměna v podobě krásné lesklé kštice vás nemine.