Ian Thorpe: „Jsem gay!“
zdroj: Profimedia

Ian Thorpe: „Jsem gay!“

14. 7. 2014 – 8:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Legendární australský plavec po letech zapírání konečně vyšel s pravdou ven a v rozhovoru pro Network Ten přiznal, že je homosexuál.

O tom, že Ian Thorpe je na kluky, se spekulovalo už velmi dlouhou dobu. On sám to však vždy vehementně popíral. Podle svých vlastních slov měl strach z reakce svých fanoušků. A to navzdory tomu, že získal pět zlatých olympijských medailí a je jedenáctinásobným mistrem světa.

Ian Thorpe zdroj: tisková zpráva

„Cítil jsem, že už o tom lžu příliš dlouho. A připouštím, že svou roli sehrálo i ego. Nechtěl jsem, aby lidé zpochybňovali mou bezúhonnost a mysleli si, že lžu o všem. Část mě si ale nebyla vůbec jistá, jestli Austrálie chce, aby její mistr byl gay,“ popsal svůj vnitřní boj Thorpe a dodal:

„Říkám nejen Austrálii, ale celému světu, že jsem a doufám, že to teď bude lehčí i pro všechny ostatní, kteří se nacházejí v podobné situaci.“

Jednatřicetiletý specialista na volný styl rovněž uvedl, že se za své chování trochu stydí. „Měl jsem to přiznat už dávno, jenže jsem na to prostě neměl sílu,“ prozradil britskému televiznímu moderátorovi Michaelovi Parkinsonovi.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku