Honza Musil odhalil, proč se mu nechtělo veřejně mluvit o svém boji s leukémií
zdroj: Profimedia

Honza Musil odhalil, proč se mu nechtělo veřejně mluvit o svém boji s leukémií

25. 11. 2015 – 18:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Když se úspěšný moderátor svého času dozvěděl krutou diagnózu a musel zahájit náročnou léčbu, bavil se o tom v podstatě jen se svým nejbližšími. Jaké k tomu měl důvody?

Musil prohlásil, že informace o svém zdravotním stavu netajil, ale současně je ani nevykřikoval do světa. Chtěl, aby je znali ti, kteří je podle jeho soudu znát měli – tedy příbuzní a spolupracovníci.

"Nemocný člověk má jiné starosti než o nemoci mluvit na veřejnosti. A dnešní mluvení o rakovině je jiné. Doba je jiná. Daleko více rakoviny se vyléčí a zase si nenalhávejme, že to jdeme 'troubit' do světa," konstatoval v rozhovoru pro magazín Revue.iDNES.cz.

Podle hvězdy někdejší talk-show Áčko se v současnosti o rakovině hovoří především tehdy, když už ji člověk porazí a chce dodat naději a optimismus jedincům, kteří takové štěstí zatím neměli.

"Důležité je to nevzdávat to a nepodlehnout panice. Vnitřní síla je velmi důležitá stejně jako pocit a vědomí, že jsou lidé, kterým na vás záleží," konstatoval Honza a dodal, že zkušenost s touto zákeřnou nemocí mu přinesla i mnoho dobrého.

"Nic mě hned nerozhází a žiji klidný život bez stresu. Snažím se lidem dávat radost a vyloudit na jejich tvářích úsměv."

Inu, ne nadarmo se říká, že všechno zlé je i k něčemu dobré.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku