Grammy 2014 ovládli Daft Punk. Radují se i Dave Grohl a Lorde
zdroj: iREPORT.cz

Grammy 2014 ovládli Daft Punk. Radují se i Dave Grohl a Lorde

30. 1. 2014 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Daft Punk se stali nejúspěšnějším interpretem 56. ročníku udílení Grammy. Francouzské duo získalo pět sošek, bodovalo mimo jiné v prestižních kategoriích Album roku a Nahrávka roku.

O jeden gramofonek méně si ze slavnostního ceremoniálu v Los Angeles odneslo další duo, Macklemore a Ryan Lewis. Vedle ocenění Nováček roku uspělo ve třech rapových kategoriích: skladba, výkon a album. Radovala se také mladá novozélandská zpěvačka Lorde. Její singl Royals zvítezil v kategoiích Skladba roku a Sólo popový výkon.

V rockových kategoriích ocenila americká hudební akademie mimo jiné Led Zeppelin za Rockové album (Celebration Day) nebo Black Sabbath za metalový výkon (God is Dead?). Dave Grohl, Paul McCartney, Krist Novoselic a Pat Smear si odnesli gramofonek za Skladbu roku (Cut Me Some Slack). Mezi dalšími oceněnými jsou např. Bruno Mars (Nejlepší popové album), Vampire Weekend (Nejlepší alternativní album) nebo Justin Timberlake a Jay-Z (Nejlepší hudební video).

Během večera došlo na řadu povedených vystoupení. Na jednom pódiu se potkali oba žijící brouci Paul McCartney a Ringo Star, Jay-Z s manželkou Beyoncé, Daft Punk se Steviem Wonderem a v závěrečném vystoupení Nine Inch Nails s Queens Of The Stone Age a Davem Grohlem.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku