Grammy 2013 znají své vítěze. Uspěli The Black Keys, Skrillex nebo Jay-Z
zdroj: iREPORT.cz

Grammy 2013 znají své vítěze. Uspěli The Black Keys, Skrillex nebo Jay-Z

12. 2. 2013 – 14:41 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Grammy Awards s pořadovým číslem 55 jsou minulostí. V neděli 10. února našlo své majitele celkem 81 gramofonků, přičemž nejúspěšnějším interpretem se stal Dan Auerbach. Zpěvák a kytarista The Black Keys získal celkem čtyři ceny, z toho tři se svoji domovskou kapelou.

Největšími favority cen Grammy byli popová sestava fun., folk rockoví Mumford & Sons, rappeři Jay-Z, Kanye West a Frank Ocean a zmíněný Dan Auerbach. Ti všichni získali shodně šest nominací. První jmenovaní si odnesli sošku za Objev roku, jako píseň roku bodovala jejich We Are Young. Mumford & Sons, kteří se zanedlouho objeví naživo v Praze, si mimo jiné odnesli gramofonek za album roku za počin Babel. Frank Ocean bodoval v jedné ze tří nových kategorii Městský počin s albem Channel Orange. Celkem po třech cenách získali Skrillex, Jay-Z, Kanye West, Gotye.

Mezi dalšími uspěli např. Adele, jež v kategorii Popové živé vystoupení proměnila se skladbou Set Fire to the Rain svoji jedinou nominaci a v popové kategorii dále Kelly Clarkson s deskou Stronger. V kategorii taneční/elektronické album se radoval Skrillex, v rockových kategoriích posbírali hned několik cen The Black Keys, nejlepší hip-hiphopové album nahrál podle Akademie Drake.

Grammy zdroj: iREPORT.cz

Samotný galavečer nabídnul také řadu zajímavých netradičních vystoupení. Na pódiu si společně zanotovali například Ed Sheeran s Eltonem Johnem, Jay-Z s Justinem Timberlakem, Alicia Keys s Maroon 5, The Black Keys s Dr. Johnem a v poctě Bobu Marleymu Bruno Mars s Rihannou a Stingem.

Několikahodinový přenos z losangeleského Staples Centra uváděl podruhé za sebou populární LL Cool J.


Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz


Zatím bez komentáře, buďte první!