Filmové premiéry: Tým superzločinců a matky na pařbě
zdroj: Foto: Warner Bros

Filmové premiéry: Tým superzločinců a matky na pařbě

3. 8. 2016 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tým nejnebezpečnějších superzločinců, cesta za osvobozením od mateřských povinností, telefonní hovor vedoucí k setkání a nekončící boj se samotou a obezitou. 30. týden tohoto roku nám přinese 4 filmové premiéry, obnovenou premiéru legendárního Barbara Conana s Arnoldem Schwarzeneggerem a dvě české restaurované klasiky.

Sebevražedný oddíl
Je to dobrý pocit, být ten zlý… Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. Důstojnice americké zpravodajské služby Amanda Waller dospěla k rozhodnutí, že tento úkol zvládne pouze tajně vytvořená skupina nesourodých zavrženíhodných jedinců, kteří nemají téměř co ztratit. Ale jakmile si uvědomí, že nebyli vybráni, aby uspěli, ale aby bylo na koho svést vinu za nevyhnutelný neúspěch, rozhodnou se příslušníci sebevražedného oddílu zkusit bojovat a zemřít společně nebo se rozhodnou starat se každý sám o sebe?

zdroj: Vertical Entertainment

Matky na tahu
Příběh mimořádně úspěšné matky prožívající zdánlivě dokonalý život, ale ve skutečnosti je díky neustálému stresu na pokraji zhroucení. Když už má všeho až nad hlavu, spojí se s dalšími dvěma nadmíru přetíženými matkami a na dlouhé cestě za osvobození od konvenčních povinností se v jejich čele oddává nespoutané svobodě, zábavě a požitkářství nezatíženému mateřskými povinnostmi.

zdroj: Vertical Entertainment

Za láskou vzhůru
Diane (Virginie Efira) je krásná žena s vysokým pracovním postavením. Pracuje v renomované právnické firmě, má vynikající smysl pro humor a je zkrátka ženou, za kterou se každý chlap otočí. Diane právě prošla nešťastným manželstvím a rozvodem, ale je opět připravena najít muže svých snů. Existuje však něco takového jako náhoda anebo osud? Asi ne! Jednoho večera Diane zazvoní domácí telefon a ona přijme hovor od jistého Alexandra (Jean Dujardin), tajemného muže, který našel její mobil. Alexandr je zdvořilý, šarmantní a vtipný jako i bohatý. Již během telefonního hovoru mezi nimi přeskočí jiskra a téměř okamžitě si dohodnou rande. Diane podlehla kouzlu Alexanderova hlasu a sní o tom, jak asi vypadá ve skutečnosti. Jak už to ale bývá, představy jsou někdy lepší než skutečnost a jejich setkání nedopadne úplně podle Dianiných očekávání.

zdroj: Bohemia MP

Špekoun
Hořká komedie o klukovi, který hledá mužský vzor. A způsob, jak zapadnout, i když mu pěkných pár kilo přebývá.

Kevinovi je dvanáct, vyrůstá s matkou a dvěma sestrami. Váží 101 kilo. Akvagymnastika nezabírá. Nezabírají ani setkání s vrstevnicí Alicí, která se ze všeho nejvíc touží zabít. A když se od Kevina odvrátí i jediný přítel Moukoumbi, zdá se, že jeho život bude už jen plný ústrků a posměšků. Pak se ale objeví mužský vzor. Výrostek Patrick pracuje v bezpečnostní agentuře, má ostrého psa a spoustu historek o tom, jak sloužil u speciálních jednotek. A i když Kevinovi neřekne jinak než Špekoun, alespoň z něj hodlá vychovat elitního vojáka. Vyhraje Kevin válku se samotou a obezitou?

zdroj: Film Europe

Barbar Conan
Když Conan díky chladnokrevnému vůdci (James Earl Jones) a jeho bandě krutých drancovníků osiří, protrpí své dětství v nemilosrdném otroctví jen proto, aby se z něj nakonec stal gladiátor pro potěšení těch, co jej zajali.

Na Dálném východě si zdokonaluje své bojové dovednosti, je volný a začíná spřádat plány na krvavou pomstu masakru vlastních rodičů. Bojovník třímající meč musí rozdrtit své krvežíznivé nepřátele a opovrhovat smrtí.

zdroj: Archiv

Starci na chmelu
Půvabná studentka Hanka se na chmelové brigádě stává středem zájmu vychloubačného premianta Honzy a čestného a zásadového, byť poněkud svéráznějšího Filipa. Romantika v podkroví školy, kde jsou studenti ubytováni, však končí necitlivým zásahem pedagogického dozoru. Svěží, optimistický, sedmnáctiletý český film. A dnes už také nesmrtelná legenda!

"Ten příběh, který uvidíte a co tak divně začíná, ten mohlo prožít vaše dítě, ať chce či nechce rodina. Ten může prožít vaše dítě a nikoli jen na chmelu a když se nad ním zamyslíte, dosáhl svého účelu."

Tímto nápěvem začíná český muzikál, který není třeba nijak představovat. Příběh lásky, která vznikla ke zděšení okolí na chmelové brigádě, patří mezi naše nejoblíbenější filmy také díky skvělým písničkám, které zpívají Karel Gott, Josef Zíma, Jana Petrů, Karel Štědrý a Jana Malknechtová.

zdroj: AČFK

Baron Prášil
Tento film inspirovaný knihou R. E. Raspeho z roku 1785 je skutečnou pastvou pro oči, uši a mysl. Příběh zacíná v 18. století v malém městečku, které je neustále okupováno Turky, a kde hraje malá herečka společnost na zakázku pro ministra války a jeho přátele hru o fiktivních dobrodružstvích Barona Prášila. Běhěm představení však do sálu vstoupí starý voják tvrdící o sobě, že je pravým Baronem Prášilem.

Tento Baron Prášil pak začne předváděnou hru uvádět na správnou míru. Vyprávění Barona Prášila tak spojuje jednotlivá pozoruhodná dobrodružství, která Baron prožil společně se svými kamarády. V NFA se dochovaly nepoužité záběry o délce 2626, 8 metrů.

zdroj: AČFK

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Sebevražedný oddíl?
Kam zajít na Matky na tahu?
Kam zajít na Za láskou vzhůru?
Kam zajít na Špekoun?
Kam zajít na Barbar Conan?
Kam zajít na Starci na chmelu?
Kam zajít na Baron Prášil?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Sebevražedný oddíl
Fanklub Matky na tahu
Fanklub Za láskou vzhůru
Fanklub Špekoun
Fanklub Barbar Conan
Fanklub Starci na chmelu
Fanklub Baron Prášil

Zatím bez komentáře, buďte první!