Filmové premiéry: Pokračování oblíbené pohádky a úchylný Santa
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Pokračování oblíbené pohádky a úchylný Santa

30. 11. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Petronel s Uriášem na cestě k poznání, čtyřčlenný gang v santovských oblecích, nejrychlejší muž planety, nevyrovnaná a emocemi zmítaná mladá žena, příběh trosečníka na tropickém ostrově, láska dvou nejznámějších tanečníků tanga, a boj s dosud nepoznanou samotou. 48. týden tohoto roku přináší českým divákům 7 filmových premiér.

Anděl Páně 2
Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná.

Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských“ zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění.

zdroj: Falcon

Santa je pořád úchyl!
Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat.

Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku“, která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga.

Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent.

Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido…

zdroj: Bioscop

I Am Bolt
Usain Bolt, nejrychlejší muž na planetě a jedna z největších hvězd současnosti. ‚Jamajský blesk‘ definoval atletiku, jeho aura však dalece přesahuje oblast sportu. Muž, který se stal inspirací pro celé generace, poprvé nechá nahlédnout do svého soukromí v dokumentu, který mapuje rok a půl života globální ikony během příprav na letní olympiádu v Riu.

zdroj: Aerofilms

Kameny bolesti
Gabrielle (Marion Cotillard) je nevyrovnaná a emocemi zmítaná mladá žena, která nedokáže ovládat své pudy. Obyvatelé malé vesničky v jižní Francii ji považují za šílenou a její chování za skandální. Aby Gabrielliny rodiče předešli nejhoršímu, Gabriellu proti její vůli provdají za nevýrazného španělského přistěhovalce Josého (Alex Brendemühl), o němž si myslí, že z ní udělá „počestnou ženu". Po potratu způsobeném bolestmi z ledvinových kamenů ji lékaři pošlou na léčení do lázní. Tam potká Andrého (Louis Garrel), elegantního zraněného veterána z války v Indočíně, který znovu rozdmýchá vášeň, kterou Gabrielle pohřbila hluboko ve svém nitru. O své budoucnosti má Gabrielle jasnou představu, nepočítá však s hrou osudu.

zdroj: Mirius FD

Červená želva
Příběh trosečníka na tropickém ostrově, obydleném želvami, kraby a ptáky, je zároveň univerzálním příběhem všech zásadních okamžiků v životě člověka. O sebepoznání, lásce, rodičovství i střídání generací vypráví oscarový režisér Michaël Dudok de Wit beze slov, jen s pomocí řemeslně dokonalé animace. Magický snímek, srozumitelný napříč generacemi i kontinenty, získal v Cannes Zvláštní cenu v sekci Un Certain Regard a je prvním počinem kultovního japonského studia Ghibli s evropskou koprodukcí.

zdroj: Aerofilms

Naše poslední tango
Naše poslední tango je především milostný příběh. Příběh lásky mezi dvěma nejznámějšími tanečníky v celé historii tanga. A příběh jejich nesmírné lásky k tangu.

María Nieves Rego (80) a Juan Carlos (83) se setkali, když jim bylo 14 a 17 let, a tančili spolu téměř padesát let. Všechny ty roky se milovali a nenáviděli a prošli několika bolestivými rozchody, ale vždy se k sobě vrátili. Žádný jiný člověk netančil jako Juan a žádná jiná žena tančila jako María!

Nakonec ji nadobro opustil kvůli ženě o dvacet let mladší než on, se kterou zplodil dvě děti. Nyní, na konci jejich životů, jsou Juan a María ochotni otevřít se a mluvit o jejich lásce, jejich nenávisti a jejich vášni.

V Našem posledním tangu vyprávějí Juan a María svůj příběh skupině mladých choreografů a tanečníků tanga z Buenos Aires, kteří přetvářejí ty nejkrásnější, dojemné a dramatické okamžiky života Juana a Marii do neuvěřitelných choreografií. Tyto nádherně natočené choreografie doplňují rozhovory a dokumentární momenty filmu a dohromady vytvářejí nezapomenutelnou cestu do srdce tanga.

zdroj: YouTube.com

Začít znovu
Nathalie je učitelkou filozofie na pařížské střední škole. Práci miluje a obzvláště ráda sdílí se svými žáky požitek z přemýšlení. Svůj čas dělí mezi svého manžela, dvě děti, bývalé studenty a velmi majetnickou matku. Jednoho dne ji dlouholetý životní partner oznámí, že ji opouští kvůli jiné ženě. Nathalii nezbývá, než se vypořádat s dosud nepoznanou samotou… i nově nabytou svobodou.

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Anděl Páně 2?
Kam zajít na Santa je pořád úchyl!?
Kam zajít na I Am Bolt?
Kam zajít na Kameny bolesti?
Kam zajít na Červená želva?
Kam zajít na Naše poslední tango?
Kam zajít na Začít znovu?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Anděl Páně 2
Fanklub Santa je pořád úchyl!
Fanklub I Am Bolt
Fanklub Kameny bolesti
Fanklub Červená želva
Fanklub Naše poslední tango
Fanklub Začít znovu

Zatím bez komentáře, buďte první!