Filmové premiéry: Nový příběh Jacka Sparrowa a život nadějné baletky
zdroj: Disney Enterprise

Filmové premiéry: Nový příběh Jacka Sparrowa a život nadějné baletky

24. 5. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tento týden přináší pouze dvě filmové premiéry, které však určitě stojí za to. Do kin vtrhne nové pokračování Pirátů z Karibiku s podtitulem Salazarova pomsta a taneční snímek Polina, vyprávějící příběh ruské baletky, která je na nejlepší cestě stát se členkou prestižního baletního souboru.

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
V Pirátech z Karibiku: Salazarova pomsta se na filmová plátna v roli ikonického dobrodruha a antihrdiny Jacka Sparrowa vrací Johnny Depp. V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit.

zdroj: Falcon

Polina
Polina (Anastasia Shevtsova) se již v útlém věku stala žákyní učitele klasického tance a přísného perfekcionisty profesora Bojinského. Již od začátku směřuje Polinu na dráhu klasické ruské baletky a ta je na nejlepší cestě stát se členkou baletního souboru prestižního moskevského Velkého divadla. Ale když se zúčastní představení moderní taneční školy, nečekaně ji to rozruší a rozhodí. Zažije umělecký šok, který ji naprosto vykolejí a změní vše, v co dosud věřila a o co usilovala. Polina odcestuje do Aix-en-Provence ve Francii k slavné choreografce Lirii Elsaj (Juliette Binoche). Její odhodlání a tvrdá práce ji postupně přivedou až k posedlosti, přesto se nedokáže prosadit. Zoufalá Polina se odstěhuje se do Antverp, kde sice začne nový život jako servírka v klubu, ale v tanci nepřestává hledat svou vlastní cestu.

zdroj: Cinemart

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Kam zajít na Polina

Staňte se fanoušky premiérových filmů:    
Fanklub Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Fanklub Polina

Zatím bez komentáře, buďte první!