Filmové premiéry: Hororová Samara a nahlédnutí do zákulisí Bílého domu
zdroj: Paramount Pictures

Filmové premiéry: Hororová Samara a nahlédnutí do zákulisí Bílého domu

1. 2. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Děsivá Samara v online světě, boj s absurdními byrokratickými procesy, filmový portrét jedné z nejikoničtějších žen 20. století a příběh osamělého bostonského údržbáře, jemuž se zcela změní život poté, co se vrací do svého rodného města, aby se zde postaral o svého dospívajícího synovce. V 5. týdnu tohoto roku čeká na české diváky 5 filmových premiér včetně dokumentu o Richardu Müllerovi, významné osobnosti hudební branže v ČR i na Slovensku.

Kruhy
Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma.

zdroj: Paramount Pictures International

Já, Daniel Blake
Sociálně apelativní, až nepříjemně aktuální snímek vypráví příběh padesátníka Daniela, který se poté, co utrpí infarkt, ocitne ve vyčerpávajícím kolotoči žádostí o podpůrné státní dávky.

Sociálně apelativní a v současnosti až nepříjemně aktuální snímek vypráví příběh padesátníka Daniela Blakea z Newcastlu, který se poté, co utrpí infarkt, ocitne ve vyčerpávajícím kolotoči žádostí o podpůrné státní dávky. Zatímco se snaží prokousat absurdními byrokratickými procesy, potkává svobodnou matku Katie a její dvě děti. Neúplná rodina má jedinou šanci, jak uniknout jednopokojáku na bezdomovecké ubytovně – přijmout byt v neznámém městě 300 mil daleko. Daniel a Katie se každý po svém snaží vypořádat s příkořími systému a přitom neztratit zbytky důstojnosti.

zdroj: Film Europe

Jackie
Když je JFK zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedy (Natalie Portman) jednou z nejmladších prvních dam v historii. Pro její vřelost, eleganci a vybraný vkus ji brzy obdivují miliony lidí po celém světě. Pak přichází okamžik, který všechno změní. Jackie se vyrovnává s osobní ztrátou, jako milovaná matka a první dáma však musí zůstat oporou dětem i celému národu. Filmový portrét jedné z nejikoničtějších žen 20. století je příběhem hrdosti, lásky a noblesy, fascinujícím nahlédnutím do zákulisí Bílého domu i zachycením dnů, které změnily běh dějin.

zdroj: YouTube.com

Místo u moře
Po smrti svého staršího bratra Joea (Kyle Chandler) zjišťuje Lee Chandler (Casey Affleck) s velkým překvapením, že byl svým bratrem ustanoven jako jediný opatrovník synovce Patricka (Lucas Hedges). Lee opouští své současné zaměstnání a naplněn obavami se vrací do vesnice Manchester-by-the-Sea, aby zde pečoval o temperamentního šestnáctiletého Patricka. Je také nucen se vyrovnat se svou minulostí, která ho odloučila jak od manželky Randi (Michelle Williams), tak od komunity, ve které se narodil a dospíval. Lee a Patrick, které spojuje pouto jediného člověka, jenž celou rodinu udržoval pohromadě, se oba snaží smířit s životem ve světě bez Joea.

zdroj: Falcon

Richard Müller: Nepoznaný
Richard Müller patří již 25 let k nejvýraznějším osobnostem hudební branže v ČR i na Slovensku. Během své kariéry zažil dramatické vzestupy i pády, jednou dokonce vyhlásil, že s hudbou nadobro končí. Následně se však na scénu vrátil a zároveň se pustil do boje s neléčenou a konzumací drog akcelerovanou psychickou poruchou, maniodepresí. Dokument je intimním portrétem výrazné autorské osobnosti, která každodenně čelí množství osobních problémů i nonstop zájmu fanoušků i bulváru. Samotné natáčení filmu trvalo 3 roky, během nichž bylo natočeno více než 200 hodin materiálu a autoři hojně využívali i „home-video“ záběry natočené samotným protagonistou. Dokument v českém kontextu navazuje na umělecké dokumentární portréty analyzující inspiraci, samotu uprostřed davů či prvky autobiografičnosti, ke kterým patří například Amy či Nick Cave: 20 000 dní na Zemi.

zdroj: AČFK

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Kruhy?
Kam zajít na Já, Daniel Blake?
Kam zajít na Jackie?
Kam zajít na Místo u moře?
Kam zajít na Richard Müller: Nepoznaný?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Kruhy
Fanklub Já, Daniel Blake
Fanklub Jackie
Fanklub Místo u moře
Fanklub Richard Müller: Nepoznaný

Zatím bez komentáře, buďte první!