Desítce nejstahovanějších filmů roku 2016 vévodí sci-fi a fantasy
zdroj: tisková zpráva

Desítce nejstahovanějších filmů roku 2016 vévodí sci-fi a fantasy

13. 1. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Uplynulý rok se mohl pyšnit pěknou řádkou filmových megahitů. Server TorrentFreak zveřejnil desítku nejstahovanějších filmů na BitTorrentu. S jistotou můžeme říct, že převahu mají tentokrát všichni možní superhrdinové, celkově byl zájem hlavně o žánr sci-fi a fantasy. Ve výčtu však nechybí ani animák, nebo Leonardo Dicaprio ve své oscarové roli. Co všechno jste si loni stáhli vy?

10. REVENANT Zmrtvýchvstání
Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah.

Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu.

zdroj: Cinemart

9. Hledá se Dory
Na stříbrná plátna se vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové.

Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina.

zdroj: Bioscop

8. Sebevražedný oddíl
Je to dobrý pocit, být ten zlý… Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. Důstojnice americké zpravodajské služby Amanda Waller dospěla k rozhodnutí, že tento úkol zvládne pouze tajně vytvořená skupina nesourodých zavrženíhodných jedinců, kteří nemají téměř co ztratit. Ale jakmile si uvědomí, že nebyli vybráni, aby uspěli, ale aby bylo na koho svést vinu za nevyhnutelný neúspěch, rozhodnou se příslušníci sebevražedného oddílu zkusit bojovat a zemřít společně nebo se rozhodnou starat se každý sám o sebe?

zdroj: Vertical Entertainment

7. Den nezávislosti: Nový útok
Věděli jsme, že se jednou vrátí. Využili jsme proto k obraně všech možností a zdrojů Země. Studovali jsme ukořistěné mimozemské technologie, plány a způsob myšlení vetřelců. Poučili jsme se z předchozího boje o přežití i z cesty k našemu vítězství. Ale bude to stačit? Jsme připraveni na to, co se nyní z hloubi vesmíru blíží k naší Zemi? Nebo nás před zánikem zachrání hlavně naše vynalézavost a důvtip? Jak je vůbec možné čelit vesmírné lodi, která k zaparkování potřebuje celý Atlantský oceán?

zdroj: Cinemart

6. Warcraft: První střet
Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují.

zdroj: Cinemart

5. X-Men: Apokalypsa
Na počátku lidské civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse (Oscar Isaac), první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů, v éře prastarých civilizací získal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Teď se po tisíci letech probudil a je hluboce rozčarovaný ze světa, který kolem sebe nachází. Nikdo jej už neuctívá jako boha. Světu a lidem už nevládnou jen ti nejsilnější. Země je znečištěná, plná konfliktů, násilí a lidé se klaní falešným modlám.

Apokalypse proto chce zničit současnou civilizaci, očistit planetu a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. K naplnění tohoto úkolu potřebuje následovníky, jezdce Apokalypsy. Proto získá na svou stranu čtveřici mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender).

Osud lidstva visí na vlásku a tento pomyslný vlásek tvoří především další mutanti, studenti školy pro nadané žáky vedené profesorem Charlesem Xavierem (James McAvoy). Tato skupina mutantů, označovaných jako X-Meni, je poslední silou, která se může účinně postavit Apocalypsovi a jeho pomocníkům. Osud lidstva závisí nejen na jejich nadpřirozených schopnostech ale i na jejich vůli za jeho záchranu bojovat.

zdroj: A-Company

4. Star Wars: Síla se probouzí
Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí.

zdroj: Falcon

3. Captain America: Občanská válka
Film se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách.

zdroj: Falcon

2. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti.

Na stříbrném plátně se poprve setkává Batman / Bruce Wayne a Superman / Clark Kent.

zdroj: Foto: Warner Bros

1. Deadpool
Po celém světě mezi námi žijí nenápadní, stateční a skromní superhrdinové… a taky Deadpool, což je poněkud zvláštní a netradiční komiksový bourák ze stáje vydavatelství Marvel. Deadpool ze stáda slušňáckých týpků vybavených superschopnostmi poněkud vybočuje, jelikož je neodolatelně oprsklý, vulgární, brutální a …hlavně nechutně vtipný. Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. Vypadá dle vlastních slov jako „avokádo, které mělo sex se starším avokádem“. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool.

zdroj: Cinemart

 

Staňte se fanoušky těchto oblíbených megahitů:
Fanklub REVENANT Zmrtvýchvstání
Fanklub Hledá se Dory
Fanklub Sebevražedný oddíl
Fanklub Den nezávislosti: Nový útok
Fanklub Warcraft: První střet
Fanklub X-Men: Apokalypsa
Fanklub Star Wars: Síla se probouzí
Fanklub Captain America: Občanská válka
Fanklub Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
Fanklub Deadpool

Zatím bez komentáře, buďte první!