David Beckham se rozloučil s aktivní hráčskou kariérou
zdroj: Profimedia

David Beckham se rozloučil s aktivní hráčskou kariérou

20. 5. 2013 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Slavný David Beckham se definitivně rozhodl ukončit kariéru profesionálního fotbalisty.

Osmatřicetiletý David o víkendu v dresu Paris Saint-Germain odehrál svůj pravděpodobně poslední fotbalový zápas. "Děkuji vedení pařížského klubu, že mi nabídlo novou smlouvu, ale myslím, že přišel pravý čas se rozloučit a skončit na vrcholu," řekl světoznámý fotbalista, který se při loučení s fanoušky i spoluhráči neskrýval slzy dojetí.

Připomeňme, že David několik let patřil k nejlépe placeným fotbalistům na světě. Během své kariéry hrál mimo jiné za slavný Real Madrid, Manchester United nebo Los Angeles Galaxy. Celkem šestkrát vyhrál britskou Premier League a před čtyřmi lety i Ligu mistrů. Získal také řadu ocenění – například už v roce 2001 byl vyhlášen Sportovcem roku Velké Británie.

David Beckham zdroj: tisková zpráva

David Beckham ovšem neproslul jen jako vynikající záložník a kapitán fotbalové anglické reprezentace. Prorazil i jako mužský model a natočil mnoho povedených reklam pro společnosti jako Adidas či Pepsi. Prodal neuvěřitelné množství replik svých dresů a společně se svoji manželkou Victorií – členkou slavné hudební skupiny Spice Girls – také vydal několik parfémů.

V neposlední řadě je David rovněž vzorným otcem čtyř dětí – chlapců Brooklyna, Romea a Cruize a holčičky Harper Seven. Údajně své potomky dokonce i trénuje a přeje si, aby kráčeli v jeho stopách. Dva z jeho synů už hrají v akademii Chelsea, třetí se však momentálně víc zajímá o modeling. Inu, geny se zkrátka nezapřou.

zdroj: YouTube.com

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku