Czech Dance Tour 2017 spojuje tisíce tanečníků
czech-dance-tour | zdroj: Czech Dance Tour

Czech Dance Tour 2017 spojuje tisíce tanečníků

18. 4. 2017 – 19:09 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Projekt, který chce během jara roztančit Česko, je ve své polovině. Přidalo se už okolo 6.000 tanečníků.

První ročník soutěže tanečních skupin - Czech Dance Tour 2017: Roztančíme Česko - má za sebou 7 regionálních kol. Následujících několik dní mají všechny týmy čas vyladit kondičku a dopilovat svá vystoupení, aby s nimi uspěly na zemském finále Čech a Moravy. První proběhne v Chrudimi (29.4.-1.5.), tanečníci z Moravy se sjedou týden poté do Brna (8.5.). Kdo uspěje, toho čeká meta titulu mistra České republiky. V bitvě o nejvyšší příčky se tanečníci utkají na velkém finále 20.-21.5. v některé z největších sportovních hal v Praze, kde do poroty usedne i krasobruslař Tomáš Verner

Hlavní město tak v květnu roztančí soutěžící v disciplínách jako jsou street dance, artový tanec, přidají se také soutěžící mažoretky, disco-dance týmy nebo skupiny cheerleaders. Soutěžní přehlídka skupinových tanečních formací je pro diváky příležitostí, jak se dozvědět víc o tom, co všechno moderní tanec může znamenat. Že disco dnes tančí děti od tří let i teenageři, a že kostýmní produkce pro taneční scénu má vysokou úroveň v hlavních městech i v regionech.

Czech dance tour Czech dance tour | zdroj: Czech Dance Tour

Mezi tanečníky se první ročník Czech Dance Tour setkal s dostatečnou podporu a například zemské mistrovství Čech v Chrudimi se rozšíří z původních dvou na tři soutěžní dny. „Ještě měsíc před první soutěží v Plzni jsme odhadovali, že každé soutěžní kolo podpoří maximálně 500 tanečníků a v květnu se pochlubíme, že v prvním ročníku s námi roztančilo Česko 6.000 vystupujících. V polovině dubna máme před sebou ještě šest soutěžních dní a bilanci 5.822 unikátních tanečníků, kteří se utkali na regionálních kolech v Plzni, Chrudimi, Jindřichově Hradci, Spořicích, Otrokovicích a Havířově. Někteří ale vystupovali i ve více disciplínách a v tomto smyslu Czech Dance Tour 2017 podpořilo 6.866 protagonistů moderních tanečních stylů,“ říká za organizační tým Martin Hladík z pořadatelského spolku CZECH DANCE z.s. Ten také uvedl další zajímavá čísla o oblibě tance v Česku, kdy se do začínající soutěže přihlásilo 161 tanečních skupin, které během sedmi závodních dní předvedly téměř 450 choreografií. Každé takové vystoupení má bez nástupu a odchodu na taneční plochu okolo 4 minut, takže v rámci Czech Dance Tour 2017 tančilo Česko přibližně 30 hodin.

Taneční projekt také získal podporu mezi starosty a hejtmany, každé ze soutěžních kol mělo jednu i dvě záštity ze strany měst nebo krajů. V Chrudimi, Jindřichově Hradci a v Otrokovicích akci zahajovali přímo místní starostové.

Czech dance tour Czech dance tour | zdroj: Czech Dance Tour

V letošním roce se organizátoři zaměřují zejména na kvalitu taneční plochy, profesionální ozvučení a světelnou techniku a dobrý časový průběh akce, což jsou pro koncentraci a výkon tanečníků nejpodstatnější faktory. Pro zemská kola a celé finále Czech Dance Tour 2017 navíc zamíří do velkých sportovních hal pro zlepšení pohodlí diváků. Stejně tak tomu bude v dalším ročníku.

Živá vystoupení můžete sledovat na Youtube kanále Czech Dance Tour a hlasovat pro nejlepší choreografii svým likem.

http://www.youtube.com/czechdancetour

http://www.facebook.com/czechdancetour

https://www.czechdancetour.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku