Clintonová, nebo Trump, zvolte amerického prezidenta!
zdroj: Profimedia

Clintonová, nebo Trump, zvolte amerického prezidenta!

3. 11. 2016 – 14:54 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Již v úterý, 8. listopadu 2016, se budou konat volby prezidenta USA, jakožto 58. nepřímé volby prezidenta Spojených států v pořadí. O post nejmocnějšího člověka planety se utkají Hillary Clintonová a Donald Trump, a dle předvolebních průzkumů se bude jednat o velice napínavý souboj. Kdo je váš favorit? Pro koho byste jako občané USA zahlasovali?

Hillary Clinton

Hillary Clinton, nepřechýleně celým jménem Hillary Diane Rodham Clinton je americká politička a kandidátka Demokratické strany v amerických prezidentských volbách v roce 2016, za niž byla potvrzena aklamací na červencovém konventu ve Filadelfii po vyhraných primárkách.

Jako manželka bývalého amerického prezidenta Billa Clintona byla mezi roky 1993–2001 první dámou USA. Poté působila v roli služebně mladší senátorky za stát New York. V prezidentských volbách roku 2008 se ucházela o nominaci za Demokratickou stranu, kterou posléze získal vítěz voleb Barack Obama. V letech 2009–2013 zastávala úřad ministryně zahraničních věcí Spojených států amerických v kabinetu Baracka Obamy.

   Hillary Clinton Hillary Clinton | zdroj: Profimedia

Podpořte Hillary Clintonovou členstvím v jejím fanklubu

Donald Trump

Donald John Trump je americký politik, obchodní magnát, televizní hvězda, spisovatel a kandidát za Republikánskou stranu v prezidentských volbách v roce 2016. Trump je předsedou a generálním ředitelem (Chief Executive Officer, CEO) společnosti The Trump Organization, která se zabývá obchodováním s nemovitostmi. Provozuje také mnoho kasin a hotelů po celém světě. Díky své reality show The Apprentice (Učeň) na americkém televizním kanále NBC se stal i mediálně slavným.

Dne 16. června 2015 formálně oznámil kandidaturu v prezidentských volbách v roce 2016 za Republikánskou stranu. K 3. květnu 2016 Trump vyhrál ve 28 prezidentských primárkách Republikánské strany.

Donald Trump zdroj: Profimedia

Podpořte Donalda Trumpa členstvím v jeho fanklubu

Zatím bez komentáře, buďte první!