Chinaski interview: Milujeme své ženy a nestydíme se za to
zdroj: tisková zpráva

Chinaski interview: Milujeme své ženy a nestydíme se za to

26. 11. 2014 – 13:45 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Rockfield, nové album Chinaski je podle nich vyrovnané a vyspělé. Zabývají se na něm konečností lidského života a láskou. "Láska je hybatelem tohoto světa a my se za tento náš postoj nestydíme," říká v rozhovoru Michal Malátný.

Říkáte, že album Rockfield je pro Chinaski přelomové. V čem?
Je to naše devátá deska. Ta minulá nebyla moc úspěšná a my jsme s klukama cítili, že pokud chceme ještě něco dokázat, máme teď možná poslední šanci. Každý Chinaski zná a buď nás má nebo nemá rád, ale nikdo od nás nečeká nic nového nebo něco překvapivého. Řekli jsme si zkrátka, že když něco, tak teď. Proto jsme navázali spolupráci se zahraničním producentem Gregem Haverem. Na albu jsme pracovali asi čtyři roky, ale přímo s ním jsme dělali rok. Myslím, že se nám povedlo natočit dospělou a vyrovnanou desku. To album drží pohromadě od začátku do konce, aniž by tam byly dva tři singly a zbytek taková ta vata, aby na té desce něco bylo. Ty písničky jsou vzácně vyrovnané. Myslím, že právě v tom je Rockfield přelomové album.

V čem pro vás byla práce s Gregem Haverem přínosná?
Greg Haver tomu dal zvuk, který jsme léta hledali. Spolupracovali jsme se spoustou vynikajících českých producentů, ale teprve Greg dokázal ten zvuk dostat na desku tak, aby to znělo plnotučně.


Před vydáním alba jste vypustili singl Víno.

Víno je skladba, která vznikla na objednávku a s tím nemám dobrou zkušenost. Většinou tohle nikdy nevyšlo. Původně jsme ani nechtěli, aby byla na desce, protože jsme si říkali, že je úplně mimo naši standardní tvorbu. Ona se ale nakonec chytla a měla velký ohlas. Na té desce tedy nakonec je, aniž by nijak vyčnívala a hezky tam zapadá.

 

Celý rozhovor naleznete v odkazu níže.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku