Bad Karma Boy interview: Údolia a kopce jsou metaforou života
zdroj: tisková zpráva

Bad Karma Boy interview: Údolia a kopce jsou metaforou života

11. 1. 2015 – 18:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

"Od roku 2007 doteď se na kytarové scéně moc nového neudálo," míní zpěvák bratislavského tria Bad Karma Boy a kytarista kapely Para Juraj Marikovič. O tom, co inspirovalo jeho a Adelu Tihlárikovou posunout to svojí hudbou o kousek dál a proč se navzdory názvu kapely nepovažují za fatalisty, jsme si povídali ve vršovické kavárně Jiná Krajina.

Nemáte pocit, že Bad Karma Boy žijí tak trochu ve stínu "mateřské" kapely Para?
Juraj: Bavíme se o dvou odlišných scénách. Para přešla od mainstreamové polohy do podoby, ve které je dnes, přičemž vývoj tímhle směrem pochopitelně nějakou dobu trval. Bad Karma Boy oproti tomu dělají od začátku klubovou hudbu pro skutečné nadšence. Přesto ta asociace může být ku prospěchu. Je to stejné, jako si do životopisu napsat "architekt, hudebník a publicista na volné noze." Větší "profesní arzenál" budí líp pozornost.

Jak se vlastně daří alternativní scéně na Slovensku?
Juraj: Víceméně dobře, na čemž nese lví podíl Rádio F.M. To má sice nízkou poslechovost, ovšem podstatné procento našich fanoušků přišlo právě prostřednictvím jeho éteru. Je to takový maják, k němuž malé kapely upírají svůj zrak. Máme navíc na rozdíl od Čech málo klubů a dát do kupy turné o deseti štacích tak, abychom měli jistou odezvu, je problém.

 

Zbytek rozhovoru si můžete přečíst zde:

149259-odkaz-na-hudebni-novinky-ireport-645x76 zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!