Angličané připravují remake Žen v pokušení
zdroj: tisková zpráva

Angličané připravují remake Žen v pokušení

14. 1. 2014 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Veleúspěšný snímek režiséra Jiřího Vejdělky se dočká anglického remaku. Hádejte, kdo bude jeho producentem?

Komedie Ženy v pokušení slaví obrovský úspěch – stala se prvním českým filmem, který bude mít svoji mezinárodní (anglicky mluvenou) verzi.

„Po více než ročním jednání jsme dotáhli smlouvu na anglický remake Žen v pokušení. Producentem filmu je Gareth Unwin, který má Oscara za Královu řeč a přístup k špičkovým hercům a tvůrcům, což v dnešním filmovém světě představuje základ úspěchu,” oznámil producent Tomáš Hoffman.

Gareth Unwin zdroj: Profimedia

Hoffman na Garethovi podle svých vlastních slov obdivuje především to, že dokázal rozpoznat potenciál komorní divadelní hry Králova řeč a udělal z ní světový film, korunovaný mimo jiných cen i čtyřmi Oscary.

"Byl jsem ohromen tím, jak vtipný, ale i dojemný a procítěný film Jiří napsal a natočil. Ženy v pokušení jsou sofistikovanou komedií v rámci nejlepších tradic žánru,“ řekl k tomu sám Unwin a dodal, že co se týče stavby příběhu, hodlá respektovat originální film.

 „Ovšem Velká Británie je je jiná země, která má svá specifika, takže v tomto ohledu mají naši scenáristé výrazný prostor,“ podotknul.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku