Aneta Langerová: Ambice dobývat zahraničí? Ty už nemám
zdroj: tisková zpráva

Aneta Langerová: Ambice dobývat zahraničí? Ty už nemám

12. 12. 2014 – 15:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Svojí novou desku Na Radosti hodnotí Aneta Langerová jako tematicky méně vážnou. "Oproti minulým nahrávkám je v písních větší nadhled, smíření uklidnění," říká. Podobně se dívá i na svou proměnu ze zakřiknuté introvertky v sebevědomou zpěvačku. O té se Anetini fanoušci mohou přesvědčit během nadcházejícího turné, které odstartuje v únoru a 13. března nemine ani udělování Hudebních cen Žebřík v Plzni.

Začněme vaším tvrzením, že se nová deska zaměřuje na silné příběhy. Co je podle vás takovým silným příběhem?
Aneta: Abych to nějak uvedla – s Kubou jsme vyjeli na Šumavu probrat všechna témata, která nás zajímají a která jsme chtěli písničkami vyprávět. Šlo zpravidla o různé ženské hrdinky z různých dob. Dá se říct, že každá z písní odkazuje na některou z nich. A samozřejmě i na jejich vlastnosti – statečnost, odvahu, a lidskou čest.

Šlo vám tedy o to oslovit primárně ženy?
Aneta:
 Kdepak, jde o lidská témata, takže z nich samozřejmě mohou čerpat i muži.

Cílili jste v písničkách na nějaké konkrétní hrdinky?
Jakub Zitko:
 Občas ano. Píseň Svatá Kordula přesto nepojednává přímo o Kordule, ale obecně o vášni a odvaze. Samotná Kordula slouží spíš jako symbol, který Anetu zaujal.
Aneta: Legenda vypráví o katolické mučednici a jejích družkách, které se dostanou do zajetí Hunů. Kordula se schovala v podpalubí, přičemž její pobočnice zemřely mučednickou smrtí. Samotná Kordula nevydržela vše jen sledovat a tak sebrala odvahu, vystoupila ze svého úkrytu a přijala stejný osud.

 

Celý článek k prečtení zde!

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku